dytikimakedonia24.gr
ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΕΛΛΑΔΑΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τέσσερα έργα αναβαθμίζουν την εικόνα της Δυτικής Θεσσαλονίκης

Κοινοποίηση

Μπουλντόζες έχουν ήδη μπει στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά, στη Δυτική Θεσσαλονίκη που θα μετατραπεί σε μητροπολιτικό πάρκο. Στήθηκαν ήδη σκαλωσιές για την ανακατασκευή των διατηρητέων κτιρίων, ενώ ολοκληρώθηκαν οι εργασίες περίφραξης του χώρου.

Η πρώτη φάση των εργασιών αναμένεται να ολοκληρωθούν την άνοιξη του 2025

«Θα προβούμε στην ανακατασκευή και επανάχρηση των υπολοίπων διατηρητέων κτιρίων. Περίπου πάνω από 20 κτίρια μέσα στο Μητροπολιτικό πάρκο πρέπει να ανακατασκευαστούν για να λειτουργήσουν όπως προβλέπεται στην αρχιτεκτονική μελέτη», όπως ανέφερε ο Δημήτρης Ασλανίδης, δήμαρχος Παύλου Μελά.

Πίσω από τα συρματοπλέγματα στο πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου πολίτες κάνουν βόλτες ανάμεσα στα εγκαταλελειμένα κτίρια περιμένοντας να ξεκινήσουν οι εργασίες αναμόρφωσης του χώρου.

300.000 δέντρα σε έκταση 3.000 στρεμμάτων θα φυτευτούν πίσω από το εργοστάσιο ΤΙΤΑΝ το φθινόπωρο του 2024 προκειμένου να δημιουργηθεί το περιαστικό δάσος στην Ευκαρπία.

Παράλληλα την έκδοση του προεδρικού διατάγματος περιμένει η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου από το Αγγελοχώρι μέχρι το Καλοχώρι συνολικής έκτασης 40 χιλιομέτρων.

Και τα τέσσερα έργα θα αναβαθμίσουν το περιβάλλον και θα δώσουν στη δυτική πλευρά της πόλης την αξία που της αναλογεί.

https://www.ert.gr/webtv/live-uni/vod/dt-uni-vod.php?f=2024/ert3/themata-ert3/04/08-12-55-4-erga.mp4&bgimg=https://www.ertnews.gr/wp-content/uploads/2024/04/08-12-55-4-erga_2.jpg

Ρεπορτάζ: Τίμος Φακαλής

πηγη – www.ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Θεσσαλονίκη: Τι λέει η ΕΛ.ΑΣ. για το νέο περιστατικό βίας σε σχολείο

Θεσσαλονίκη: Εξαφάνιση 15χρονης από το νοσοκομείο Παπανικολάου

ΗΠΑ: Κωφό αγόρι ακούει για πρώτη φορά χάρη σε πρωτοποριακή γονιδιακή θεραπεία