dytikimakedonia24.gr
ΝΟΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κοζάνη: Άδεια εμπορίας ηλεκτρικής ενέργειας στην Ενεργειακή Κοινότητα του Δήμου

Κοινοποίηση

Άδεια εμπορίας ηλεκτρικής ενέργειας χορηγήθηκε χθες  με απόφαση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, στην Ενεργειακή Κοινότητα του Δήμου Κοζάνης.

Αυτό έκανε γνωστό με ανακοίνωσή της η παράταξη της «Ενότητας», του πρώην δημάρχου Λάζαρου Μαλούτα, τονίζοντας ότι «Ακόμα μία πρωτοβουλία που είχε πάρει ο Δήμος Κοζάνης στον τομέα της Ενέργειας ολοκληρώνεται! Μία πρωτοβουλία που ξεκίνησε πριν από περίπου δυο χρόνια με την υποβολή εκ μέρους της Ενεργειακής Κοινότητας του Δήμου σχετικού αιτήματος, μαζί με την απαραίτητη τεκμηρίωση και τα δικαιολογητικά, προς τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας».

Όπως είναι προφανές, τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση, η άδεια εμπορίας αποτελεί πλέον ένα σημαντικό εργαλείο στα χέρια του Δήμου Κοζάνης και της Ενεργειακής του Κοινότητας».

Όπως υποστηρίζει η παράταξη της «Ενότητας», «η αξιοποίηση του εργαλείου αυτού μπορεί να καλύψει αφενός μεν και σε πρώτο χρόνο τη μεγάλη ηλεκτρική κατανάλωση του Δήμου και άλλων φορέων που συμμετέχουν στην Ενεργειακή Κοινότητα, αφετέρου δε ανοίγει την προοπτική επέκτασης στο μέλλον και σε άλλους τομείς (όπως στους πολίτες και στις επιχειρήσεις).

πηγή ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Κοζανίτικη Αποκριά: To πρόγραμμα εκδηλώσεων της Παρασκευής 15 Μαρτίου

Δήμος Κοζάνης: «Στο παιχνίδι» και πάλι το Κλειστό της Λευκόβρυσης – Στις 3 Μαρτίου ο πρώτος μεγάλος πανευρωπαϊκός αγώνας χάντμπολ Ελλάδα-Βοσνία

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Σερβίων