Με επιτυχία ολοκληρώθηκε από ερευνητές του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στο πλαίσιο της δράσης «Ερευνώ – Δημιουργώ – Καινοτομώ», το έργο «Αυγείας». Σε χωράφι με ηλίανθους χρησιμοποιήθηκε πειραματικά για άρδευση ανακτημένο νερό από εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων. Διαπιστώθηκε αύξηση της παραγωγής, με ταυτόχρονη μείωση της χρήσης χημικών συστατικών. Δείτε ακόμα στο «ένθετο για τη Γεωργία» του ΕΡΤNEWS:
Κερδίζουν τις εντυπώσεις τα βουβαλίσια γαλακτοκομικά προϊόντα
Ανεβαίνει διαρκώς η ζήτηση για βουβαλίσια προϊόντα. Στη Σίνδο Θεσσαλονίκης επισκεφθήκαμε μια πρότυπη μονάδα παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων. Η γκάμα των προϊόντων της επιχείρησης είναι μεγάλη. Στη γεύση της μπουράτας τους, μάλιστα υποκλίθηκε ο Εμίρης του Μπαχρέιν.
Λευκό τυρί από βουβαλίσιο γάλα
Και από τη Σινδο να πάμε στις Σέρρες, να γνωρίσουμε ενα νεο σχετικά τυροκομείο που με όχημα του την ποιότητα, διανέμει ήδη το λευκό βουβαλίσιο του τυρί σε πολλές περιοχές της χώρας και είναι έτοιμο να ανοίξει τα φτερά του για το εξωτερικό.
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ΜΑΡΙΑ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ